12 Şubat 2016 Cuma

Winrar 5.20




En temel tanımıyla Winrar, bilgisayarınızda bulunan dosyaların boyutunu küçültmek ve arşivlemek için geliştirilmiş bir yazılımdır.

Winrar'ı neden yüklemeniz gerekiyor
Winrar bilindiği üzere sıkıştırılmış dosyaları hem açmamıza hem de normal dosyalarımızı sıkıştırmaya yarar. İnternet üzerinden dosya indirdiğinizde ya da bir bilgisayardan başka bir bilgisayara dosya aktarımı yaptığınızda yüksek bir ihtimalle sıkıştırılmış bir dosya ile karşılaşırsınız. Bunları kullanabilmek, yani deyim yerindeyse "açabilmek" için, bilgisayarınıza Winrar yüklemeniz gerekmektedir.


Winrar Programının Özellikleri

  • Winrar Türkçe dil özelliği ile RAR ve ZIP 2.0 arşivleri tam olarak desteklemektedir.
  • Metin, ses, grafik, 32-bit ve 64-bit Intel uygulamalarını sıkıştırmak için oldukça gelişmiş ve hızlı bir sıkıştırma algoritması vardır.
  • Dosyayı sadece sürekleyip bırakarak kolayca sıkıştırma işlemini başlatabilirsiniz.
  • Çok sayıda küçük dosyayı diğer sıkıştırma programlarına göre 10% - 50% oranında artırabilir ve fiziksel hasara uğramış arşivleri kurtarabilirsiniz.
  • Dosya adlarında Unicode(evrensel kod) desteği vardır.
  • Dosyaları 128 bit ile şifreleme, arşiv açıklamaları, hata günlüğü, bir çok tema ve arayüz desteği ile değiştirebilinir özellikleri bulunmaktadır.


Winrar Hangi formatları destekler
Günümüzde en yaygın kullanılan dosya sıkıştırma yöntemleri RAR ve ZIP'tir. Winrar hem ZIP, hem RAR hem de aşağıdaki dosya formatlarını desteklemektedir: ACE, ARJ, BZ2, CAB, GZ, ISO, JAR, LZH, TAR, UUE, Z ve 7Z'dir.




Sadece bir tık :

0 yorum :

Yorum Gönder

Bilgisayar Hakkında Telefon Hakkında Paylaşımlar. Blogger tarafından desteklenmektedir.