14 Şubat 2016 Pazar

Windows Update Nedir ? Nasıl Yapılır

Windows Update , Bilgisayarınızda bulunan güvenlik açıklarını kapatmak , Sistemin kararlı ve stabil çalışması için ücretsiz olarak yama güncellemelerine Windows Update denir. Son güncellemeleri  otomatik olarak algılayan karşı taraftan indirerek kuran veya yükleme yaparak sizin onayınızı bekleyen güncellemeleri sadece açmanız yeterli olacaktır.

Windows Update Açtığınızda güncellemeleri otomatik kendisi denetleyecek ve yükleyecektir. Bunun için sadece sizin Windows Update aktif hale getirmeniz gerekir. İşletim sistemi üzerinde bir açık var ise bunu yama ile Update ederek kapatarak sistemi korumaya alacaktır.

Windows Update Nasıl Aktif Edilir ?
Başlat >> Arama yerine Update yazdığınızda veya Başlat >> Denetim Masası >> Windows Updatebölümüne giriyoruz. Ayarları Değiştir  adımını seçerek yeni bir pencereyi açıyoruz
Önemli Güncelleştirmeler   altında ,
* Güncelleştirmeleri otomatik olarak yükle ,
* Güncelleştirmeleri karşıdan yükle ancak kurma konusunda kararı bana bırak
* Güncelleştirmeleri denetle , ancak karşıdan yükleme ve kurma konusundaki kararı bana bırak
* Güncelleştirmeleri hiç bir zaman denetleme ( Kapatma )
Adımlarını seçebilirsiniz. Bunlardan ben Güncelleştirmeleri denetle , kurma konusunda kararı bana bırak adımını tercih ediyorum. Çünkü bazı güncelleştirmeler sistem ile ilgili olarak kararsız çalışmasına sebep verdiğini düşündüğüm için el ile seçerek güncellemeleri yapıyorum.
Windows Update bölümünde ” Ayrıca … önemli güncelleştirme var ” bu kısımdan sisteminiz ile ilgili olarak ne gerekiyor ise onları el ile teker teker seçerek güncelleştirmesini yapabilirsiniz.
İsteğe bağlı olarak Gelen güncellemeleri aynen seçerek yapabilirsiniz. Güncellemeleri seçtikten sonra Güncelleştirmeleri yükle butonu ile Windows Update yapmış olursunuz. Her zaman faydası vardır Bilgisayarda güncelleştirme yaptığınızda Bilgisayarınızı yeniden başlatınız.
Bilgisayar’da bazı durumlarda güncelleştirme yapılmaz mesela bilgisayar lisansız ürün kullanıyor iseniz ve işletim sistemi kullanıyor iseniz Güncelleme pek yapılmaz aynı zamanda Bu Güncelleştirmeler kapatılmalıdır. Bunun için Ayarlar Kısmında ” Güncelleştirmeleri hiç zaman denetleme ” adımını seçerek yapabilirsiniz.
Yalınız bu seçenek seçtiğinizde yine aktif durumda oluyor denetlemeler oluyor filan bunun için Güncelleştirmeleri tam kapatmak için Windows Update Nasıl Kapatılır konusunu inceleyiniz.
Peki istemediğiniz Güncellemeleri geriye alabilir misiniz ? Tabiki alabilirsiniz Sistem dosyalarına etki etmeyen güncelleştirmeler yok ise bunu Windows Update bölümünden ” Gizli Güncelleştirmeleri Geri Yükle ” adımını kullanarak güncelleştirmeleri geri yükleyebilirsiniz. Eğer Bununla ilgili sıkıntı çekiyor iseniz Sistem Geri Yüklemesi ile güncelleştirme tarihi öncesine geri dönebilirsiniz.

Sadece bir tık :

0 yorum :

Yorum Gönder

Bilgisayar Hakkında Telefon Hakkında Paylaşımlar. Blogger tarafından desteklenmektedir.