14 Şubat 2016 Pazar

Laptopum Çok Isınıyor Ne Yapmalıyım ?


Laptopunuz daha önce hiç böyle ısınma yapmadıysa bilgisayarınızda mutlaka bir problem vardır.
Laptoplarda daha önce bakım yapmadıysanız ısınma olur


Laptop fanın tozlanmamıştır ve soğutma işlemi yavaşlamıştır. Bu yüzden ilk etapta her zaman laptopun fanı kontrol edilmelidir. Fanı arada temizlemek gerekir.
Laptop kullanırken harıcı olarak laptop havalandırması (Laptopların altına konulan fanlar ) Kullanmalıyız. Bu harıcı fanı kullanırsak laptopun performans oranı yükselmektedir.

Genelde herkes sogutma fanını süpürge makınasıyla temizliyorlar. YANLIŞ birşey süpürge makınasıyla fan temizlenmez.Süpürge makınasıyla temizlendiginde fana zarar verir ayrıca supurge makınası yaptıgı akımla fandan anakarta bı tıtreşim yollar ve anakart'ta bır miktar zarar verir.
Eğer laptopunuzu sürekli fişi prize takılı bir şekilde kullanıyorsanız hem laptopun bataryasına zarar verirsiniz hem de bilgisayarınızın daha çabuk ısınmasını sağlamış olursunuz bu da HATALI kullanımdır.
Eger batarya takılı ve laptopda fişe takılı az oynadıgında laptop hemen ısınıyorsa mutlaka bataryada sorun vardır.

Laptop'un Isınma Sorununu Nasıl Çözerim


Bilgisayarınıza toz temizliği yaptırmaktır.İşleme başlamadan önce kullanım kılavuzunu incelediğiniz laptopun açıklandığı şekilde hava kanallarına ve soğutucu fanlarına ulaşın. Bu işlem farklı marka ve seri üretimi olan laptoptan laptopa farklılık göstermektedir. Ardından soğutucu fanlarını kulak çubuğu ya da pamuklu bir çubukla ince ince sıyırarak çok bastırmadan temizleyin. Ve bu işlem sırasında asla ve asla su kullanmayın. Suelektronik aletlere zarar vermektedir. Su yerine saf alkol kullanabilirsiniz. İşlemi tamamladıktan sonra saf alkolün tamamen buharlaşıp buharlaşmadığına emin olduktan sonra laptopunuzu kapatabilirsiniz.

Sadece bir tık :

0 yorum :

Yorum Gönder

Bilgisayar Hakkında Telefon Hakkında Paylaşımlar. Blogger tarafından desteklenmektedir.